BEREIKBAARHEID

Het historisch complex ligt op loopafstand van Waterlooplein. Aan de Weesperstraat, tussen de Nieuwe Herengracht en de Nieuwe Keizersgracht. Het is goed bereikbaar met de auto, het openbaar vervoer en per boot.

Let op! Het adres van de zalen kan verschillen. De voordeur van de Zolder van Limmikhof bevindt zich op de Nieuwe Keizersgracht 1A. De Gelagkamer, de Regentenkamer en de Kas betreedt u via de Nieuwe Herengracht 18. 

Blend_Diaconie_adres.jpg

Met het openbaar vervoer

De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Neem tram lijn 9, halte Waterlooplein of de metro: lijn 51, 53, 54 halte Waterlooplein, uitgang Nieuwe Herengracht.

Met de auto

Via Almere / Amersfoort. Volg de borden Amsterdam (A1), dan de ringweg om Amsterdam (A10), ring Oost. * Neem afslag centrum (S112), ga bij de stoplichten linksaf richting centrum (Gooiseweg), op de rotonde rechts aanhouden (Wibautstraat). De Wibautstraat gaat over in de Weesperstraat.

Via Den Haag / Schiphol. Volg de borden Amsterdam (A4), dan de ringweg om Amsterdam(A10), ring Zuid, ring Oost. Volg route vanaf *.

Via Zaandam / Alkmaar. Volg de borden Amsterdam (A8) en vervolgens de ringweg om Amsterdam (A10), afslag S114 richting Artis/Centrum. Na de Piet Heintunnel slaat u meteen linksaf, de Panamalaan op. Aan het einde gaat u rechtdoor (weg buigt naar rechts). U rijdt nu op de Zeeburgerdijk, deze gaat over in de Mauritskade. Voor het viaduct gaat u rechtsaf. Bij de stoplichten slaat u rechtsaf (Weesperstraat).

Via Utrecht. Volg de borden Amsterdam (A2), dan de ringweg om Amsterdam (A10), ring Oost. Volg route vanaf *.  

Parkeren

In de directe omgeving is betaald parkeren beperkt mogelijk. De dichtstbijzijnde bewaakte parkeergarages zijn die van Het Muziektheater, parking Waterlooplein aan de Valkenburgerstraat en Markenhoven in de Anne Frankstraat, vlakbij de ingang van de IJtunnel.

Busvervoer grote groepen

Voor in- en uitstappen is er een laad- en losplaats op de Weesperstraat.  

Met de boot

Er is een aanlegsteiger voor de Hermitage Amsterdam aan de Amstel en op de Nieuwe Keizersgracht.

Omgeving

Op loopafstand liggen diverse hotels, de Hermitage Amsterdam, de Hortus Botanicus Amsterdam, de Stopera, het Joods Cultureel Kwartier, Artis en het Koninklijk Theater Carré.